Sport

Suominen lämnar Linköping: "Tog det hårdare i Kalmar”

Kalmar Artikeln publicerades

Besviken men samlad dagen efter beskedet.

– Det är tufft men livet går vidare, säger Christoffer Suominen.

Christoffer Suominen har haft två tuffa säsonger i Superligan. Tränaren bröt sitt treårskontrakt med FBC Kalmarsund efter uttåget ur Superligan förra våren.

Christoffer Suominen lämnar SSL-klubben Linköping.
Foto: Mats Holmertz
Christoffer Suominen lämnar SSL-klubben Linköping.

33-åringen fick en ny chans i världens bästa liga men när hans Linköping IBK nu ligger sist ville klubben göra förändringar. Och då klev Suominen av.

– Jag fick ett samtal från klubben i söndags. Jag tyckte att vi skulle ta in en ny spelare men det ville inte dem, de ville ha in en till i ledarstaben och jag tror inte på det. Jag var med om det i Kalmarsund, det blev ingen effekt då. Det är bättre med en rejäl förändring så det var inte så mycket dramatik, egentligen, säger Christoffer Suominen till Sporten.

Har ni inte kommit upp i nivå eller har ni inte presterat tillräckligt?

– Tittar man i tabellen så har vi underpresterat men jag tycker samtidigt att vi har utvecklats som grupp. Vi har gjort många bra perioder och matcher men inte fått den utdelning vi hade velat ha. Med det sagt så tror jag att tjejerna kan vända det här.

Vad händer nu?

– Jag har en anställning på en skola i Linköping men har tagit ledigt den här veckan och är tillbaka i Kalmar.

Är du stukad?

– Nä, jag känner mig inte stukad, jag känner mig mest besviken men är också extremt revanschsugen. Det är tufft, visst, men livet går vidare. Jag tog det hårdare när det hände i Kalmar. Jag har lite mer erfarenhet nu och vill tillbaka till elitinnebandyn. Vi får se om det är någon som vågar ringa, haha, säger Christoffer Suominen.