Sport

SvFF anmäler tre damallsvenska spelare - en är Fanny Lund

Fotboll Artikeln publicerades

Svenska fotbollförbundet, SvFF, anmäler tre spelare i damallsvenskan för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare. En av dem är den nya målvakten i IFK Kalmar, Fanny Lund

Förbundsjuristen Tobias Tibell har lämnat in en anmälan till disciplinnämnden och fälls spelarna riskerar de straff. Det handlar om tre spelare en av dem är IFK Kalmars nya målvakt Fanny Lund.

Fanny Lund är ny för säsongen i IFK Kalmar. Förra året spelade hon i Kungsbacka.
Foto: Adam Ihse/TT
Fanny Lund är ny för säsongen i IFK Kalmar. Förra året spelade hon i Kungsbacka.

– Det är enligt Riksidrottsförbundets stadgar en tillrättavisning, böter eller avstängning, säger Tibell till Aftonbladet.

De nya reglerna, som trädde i kraft 15 juni i fjol, innebär bland annat att agenter måste vare registrerade och godkända av SvFF för att få representera och få ekonomisk ersättning av spelare och föreningar i Sverige. I december skrev Göteborgs-Posten att Göteborg FC och fem spelare som spelar eller har spelat i klubben utreddes av förbundet. SvFF har efter utredningen, som inte visade att klubben gjort något fel, nu valt att anmäla tre spelare.

Fanny Lund värvades från Kungsbacka förra året. I samband med nyheten kommenterade sportchefen Tommy Nyberg nyförvärvet.

– Fanny Lund är en välmeriterad och kvalificerad målvakt som väl stämmer överens med den kravbild IFK Kalmar har på nästa års trupp.

Agenten riskerar inget straff från SvFF då han inte är registrerad eller certifierad hos dem.