Sport

Uppgifter: IKO jagar förre Björklövenstjärnan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Per Kenttä
Foto: Jesper Hallberg
Per Kenttä

IKO jagar de sista pusselbitarna.

En kan vara Alex Hutchings.

– Vi har bantat listan.

IK Oskarshamn samlar ihop pengar till något som de kallar ”Supporterspelaren”. I skrivande stund har omkring 11 000 kronor kommit in. Nu avslöjar MrMadhawk att spelaren IKO vill ha är Alex Hutchings.

Hutchings spelade under fjolårssäsongen för konkurrenten Björklöven och noterades 23 poäng i grundserien och sedan ytterligare fem poäng i slutspelsserien. 27-åringen hade en lyckad sejour i Sverige redan 2015/2016, då blev det hela 22 mål, även då i Björklöven. Efter det lämnade han Sverige för spel i Schweiz, innan han återvände till Västerbotten förra säsongen.

Enligt MrMadhawk.se pratar parterna med varandra och Hutchings kan vara länken som saknats mellan Joakim Hillding och Victor Öhman.

IK Oskarshamn har två målvakter, sex backar och elva forwards kontrakterade. Tidigare i veckan stod det klart att Nicklas Heinerö, senast i Södertälje, signerat ett ettårskontrakt med IKO.

I dagarna berättade sportchefen Per Kenttä att IKO bantat ner listan.

– Vi har bantat ner listan på tänkbara spelare till ett par namn, jag skulle säga 5-7 stycken tänkbara pjäser, forwards som vi tror kan gå in och göra skillnad, sa Kenttä till klubbens webbplats.

Sporten söker sportchefen Per Kenttä för en kommentar.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.