Sport

Markus Persson förstärker IKO - mer på väg in

Sport Artikeln publicerades
Markus Persson lånas in från Södertälje SK resten av säsongen och är spelbar redan till matchen mot AIK på onsdagskvällen.
Foto:privat
Markus Persson lånas in från Södertälje SK resten av säsongen och är spelbar redan till matchen mot AIK på onsdagskvällen.

IK Oskarshamn förstärker forwardssidan med Markus Persson.

Och mer är på väg in.

– Vi räknar med en-två spelare till, säger Per Kenttä.

IK Oskarshamn är inne i en blytung period och har förlorat sex raka matcher och tappat rejält med mark i tabellen. Nu har de gjort klart med en förstärkning. Markus Persson är klar för klubben resterande del av säsongen då han lånas in från seriekonkurrenten Södertälje SK.

– Han är hos oss hela den här säsongen och sedan har han kontrakt med Södertälje nästa säsong så då får vi ta nya diskussioner då om det skulle vara aktuellt, säger IKO:s sportchef Per Kenttä.

28-årige Persson har gjort över 200 matcher i hockeyallsvenskan och noterades för sin bästa säsong 2015/16 med Tingsryds AIF när han stod för 30 poäng på 47 matcher i grundserien.

– Det är en spelare med hög högstanivå. En rightare som är bra i det offensiva spelet och kan göra skillnad framåt. Han kommer från en tung säsong med skador och har inte fått så mycket förtroende, men vi hoppas vi ska gräva fram det spelet som finns i honom, säger Kenttä.

Persson tränade med laget redan på tisdagen och finns med i truppen mot AIK på onsdagen.

– Det ska bli jätteroligt att komma igång här med grabbarna direkt. Det är en chans till lite nystart för mig, att komma in med bra energi i gruppen och bidra med det jag kan på isen, säger Persson

Trots förstärkningen sitter IKO inte nöjda utan kommer plocka in mer.

– Vi fortsätter att leta förstärkningar, vi räknar med en-två spelare till. Vi söker inte något specifikt utan tittar brett så får vi se vad vi kan få in.

För IKO handlar det om att fortsätta jaga trendbrott på onsdagen. På de tre senaste matcherna har laget släppt in 20 mål.