Sport

Västeråstränaren inför mötet med IKO: ”Spännande”

Västerås/Oskarshamn Artikeln publicerades
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.
Foto: Per Hammenvik
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.

Västeråstränaren Thomas Paananen säger sig ha bra koll på IKO.

– Jag tycker de känns spännande, säger han.

IK Oskarshamn fick en drömstart på säsongen genom att besegra Södertälje med 5–3 hemma i Be-Ge Hockey Center. Stor segerorganisatör var nyförvärvet från Västervik, Victor Öhman. Söndagens motståndare Västerås, fick en betydligt sämre start på säsongen – och föll med hela 5–0 mot topptippade Karlskrona.

Västerås tränare, Thomas Paananen, säger sig ha hygglig koll på IKO.

– Jag har försökt att sätta mig in i alla lagen. Jag tycker IKO känns spännande, de har ganska mycket nya spelare, men Håkan Åhlund har gjort det bra i Pantern med många nya där tidigare. Arsi Piispanen sticker ut och spelade till och med i allsvenskan sist Västerås var där, säger han och fortsätter.

– De har ett bra lag. Sedan gillar jag målvakten Adam Åhman också. Han kan bli riktigt bra.

Fakta

Västerås IK–IK Oskarshamn

Var: ABB Arena Nord, Västerås.

När: Söndag, 17.30.

Visa mer...

Vad kan vi förvänta oss av Västerås?

– Hårt jobb. Vi har sagt att vi ska sikta på åttondeplatsen och det går vi för. Vi har den situationen vi har och är nykomlingar. Det är klart att lagen namnmässigt stuckit ut mer när vi spelat i allsvenskan tidigare, men jag är nöjd med laget. Vi har tagit in de spelare som anammat vår spelidé.

I laget huserar förre IKO-spelaren Mattias Beck som gjorde två poängstarka säsonger mellan 2004 och 2006, precis som Jonas Liwing som bytt Södertälje mot Västerås. Dessutom finns Acke Ringström med i laget, han gjorde två matcher med IK Oskarshamn 2014-2015. Det är en spelare som Paananen tycker imponerat på försäsongen.

– Han har sett bra ut och har haft en stor roll i Hockeyettan tidigare. Jag är helt övertygad om att han kommer blomma ut i Västerås nu, säger Thomas Paananen.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.