Sport

Vikings föll i Boden – säsongen är över

Kalmar/Boden Artikeln publicerades
Säsongen är över för Andreas Holfelt och hans Nybro Vikings. Boden vann även den andra playoffmötet, den här gången med 3–1.
Foto: Henrik Eriksson
Säsongen är över för Andreas Holfelt och hans Nybro Vikings. Boden vann även den andra playoffmötet, den här gången med 3–1.

Förlust i femte perioden i torsdags.

Nu avgjorde Boden med nio minuter kvar att spela.

– Det är tomt, säger tränaren Andreas Holfelt.

Boden–Nybro Vikings 3-1 (2–0, 0–1, 1–0)

Vikings: Johan Järlefelt.

Johan Ceder gjorde 3–1 till Boden med 50.56 på klockan i Björknäshallen. Det blev spiken i Vikings-kistan säsongen 2017–2018.

– Plötsligt är allt slut. Det är tomt. Men gör man två mål på åtta playoff-perioder så spelar man inte vidare. Så enkelt är det, säger Andreas Holfelt.

 

Vikings fick en tuff start. Boden hade 2–0 med sig in efter första perioden.

– Vi börjar riktigt bra första tio minuterna. Sedan får de ett två mot ett läge som de gör mål. Sedan styr vi in 2–0 i eget mål, säger Holfelt.

Johan Järlefelt reducerade med halva matchen spelad och gav lite hopp.

– Andra perioden var stirrig och virrig, men plötsligt gör vi 2–1 efter ett anfall med lite fart, säger Holfelt som sedan fick se matchen avgöras i tredje.

– De skjuter vi får inte bort pucken och de gör 3–1 på returen. Sedan plockar vi Alexander (Johansson) med tre minuter kvar att spela och parkerade i anfallszon på slutet utan att göra mål, säger Andreas Holfelt.

Om både förlusten och vetskapen att säsongen är över var tung så väntade det även en hemresa som tillhörde den kategorin.

– Det blir inte roligt nu, men det tar ju en del tid så förhoppningsvis kan man tänka på något annat än det här efter ett tag, säger Andreas Holfelt.