Sport

Vikings jumbo efter tredje raka förlusten: ”På botten nu”

Nybro Artikeln publicerades
En vanlig syn, mycket går in i mål men pucken är inte i närheten. Vikings, här genom Markus Palmberg, har stora problem i anfallszon.
Foto: Henrik Eriksson
En vanlig syn, mycket går in i mål men pucken är inte i närheten. Vikings, här genom Markus Palmberg, har stora problem i anfallszon.

Tre raka förluster borde vara illa nog.

Hur Vikings spel ser ut är det största problemet.

– Vi är långt ner på botten nu, säger Kim Runermark.

Tre omgångar in i allettan är Vikings jumbo, utan någon inspelad poäng trots att man haft två hemmamatcher i inledningen och inte mött något av de tilltänkta topplagen än.

Och enbart sett till hur det såg ut mot Dalen i går så är det heller ingen större överraskning. Det här håller inte helt enkelt, just nu går Vikings mot en väldigt tidig semester.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det här är inte vad vi hade hoppats på så klart. Sett till Vimmerbymatcherna så offrade de sig mer än oss, ville mer. I dag så är vi i sarghörnerna, men där gör man inga mål, säger Kim Runermark.

Han kvitterade till 1–1 i andra perioden när Dalen gick bort sig ordentligt. Men annars var det ett kompakt bortalag och Vikings har så väldigt svårt att skapa heta målchanser, trots visst spelövertag under stora delar av matchen.

– Jag har själv haft hur många chanser som helst och skjutit i magen på målvakten när jag haft öppet mål. Vi måste vilja mer, ta oss in på mål mer. Det är den där sista lilla extra viljan som saknas, säger Runermark.

1–2 kom sedan med sex minuter kvar att spela efter en jätteblunder av Fabian Ilestedt. Forwarden, som var så lyckad i grundserien, lade en passning bakåt bakom ryggen när Dalen precis blivit fulltaliga. Och Tom Jankovic kunde utnyttja tre mot en-läget. 1–3 kom i öppen kasse i slutsekunderna.

– Man behöver inte såga Ilestedt, vi har haft oavgjort i alla tre matcherna och bjudit på lägen så vi fått stryk. I första gör vi fel i egen zon, i Vimmerby räknar vi fel och missar en markering. Nu avslutar vi ett power play med att ge dem ett tre mot ett läge. Det är olika spelare varje gång som gör misstagen, säger tränaren Andreas Holfelt.

De små marginalerna från Fabian Ilestedts klubba blev ödesdigra den här gången. Forwarden gav bort pucken innan matchavgörande 1-2.
Foto: Henrik Eriksson
De små marginalerna från Fabian Ilestedts klubba blev ödesdigra den här gången. Forwarden gav bort pucken innan matchavgörande 1-2.

Nu väntar lång resa och bortamatcher mot Valbo och Hudiksvall, fredag-söndag.

– Jag sa det till spelarna, att det bara att läsa tidningen. Vi kommer att vara sämst, folk kommer att häckla oss, det kommer vara fel på mig och Jerker (Jonsson), på målvakterna, backar, forwards och centrar. Jag har varit med ett tag så jag vet åt vilket håll det blåser i stan nu. Så det ska bli skönt att åka iväg och knyta ihop det här. Så får vi se om vi har sex poäng med oss hem efter den här helgen, säger Andreas Holfelt.

Dalen tog andra raka bortasegern och följde upp skrällen mot Huddinge med att ta tre nya poäng i Liljas Arena.
Foto: Henrik Eriksson
Dalen tog andra raka bortasegern och följde upp skrällen mot Huddinge med att ta tre nya poäng i Liljas Arena.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.