Klart: Liljastomten är såld till byggföretag

Bergkvara Artikeln publicerades
Ny ägare till Liljas fastighet i Bergkvara. Byggföretaget A-Produktion och Konsult AB ska flytta från Ramdala till Bergkvara.
Ny ägare till Liljas fastighet i Bergkvara. Byggföretaget A-Produktion och Konsult AB ska flytta från Ramdala till Bergkvara.

Liljasfastigheten är såld till byggföretaget A-Produktion och Konsult AB. Ramdalabolaget med 20 anställda ska flytta till Bergkvara och det finns långtgående planer på att starta en husfabrik på tomten.

För cirka ett år sedan stängde Liljas sin butik och verkstad i Bergkvara och under hösten lades bensinstationen ner på grund av för dålig lönsamhet. Men nu är fastigheten såld till ett byggföretag som vill satsa.

– Vi har för avsikt att renovera och anpassa delar av fastigheten innan vi flyttar in i Bergkvara, berättar Timmy Emilsson, ägare av A-Produktion och Konsult AB.

Byggföretaget är nystartat och har varit verksamt sedan februari 2017. Söderåkrabördiga Timmy Emilsson har drivit det från Ramdala. I dag har bolaget 20 anställda, bland annat snickare, målare och en grävmaskinist.

– Nu ska jag göra vad jag kan för att stötta och värna om min kära hembygd och sätta Bergkvara på kartan, säger Timmy Emilsson.

Det är ett växande företag inom byggbranschen och bland annat är bolaget entreprenör till tre av de större husföretagen i Sverige.

– Tanken är att bygga om industrilokalen i Bergkvara till en husfabrik med tillverkning av trästommar och övriga element till kommersiella fastigheter och komplementsbyggnader som inte konkurrerar med befintlig verksamhet, berättar Timmy Emilsson.

Det pågår även samtal med företrädare av drivmedelsföretag om att öppna bensinstationen igen.

– Det finns en stark önskan att återinföra en tankstation med pumpar både för diesel och bensin, berättar Timmy Emilsson.

Fakta

A-Produktion och Konsult AB

Huvudsäte: Ramdala

Vd: Timmy Emilsson

Antal anställda: 20 stycken

Huvudsaklig verksamhet: Byggföretag.

Framtida mål: Utveckla byggföretaget och planer på att starta en husfabrik i Bergkvara.

Visa mer...