TT-Ekonomi

Asiatiska börser fortsätter nedåt

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Pressen nedåt på ledande Asienbörser håller i sig. Marknaden ser en risk för en snabb eskalering av handelskonflikten mellan USA och Kina och oroas samtidigt av den snabbt stigande dollarns effekter på många redan hårt pressade tillväxtekonomier.(TT)

Pressen nedåt på ledande Asienbörser håller i sig. Marknaden ser en risk för en snabb eskalering av handelskonflikten mellan USA och Kina och oroas samtidigt av den snabbt stigande dollarns effekter på många redan hårt pressade tillväxtekonomier.

Tokyobörsens Nikkei 225-index sjunker 0,4 procent, medan det bredare Topix-index tappar 0,7 procent.

Taiwanbörsen backar samtidigt 0,6 procent och Seoulbörsens Kospi-index ligger i den avslutande handeln på en nedgång på 0,1 procent.

Shanghaibörsen har inför stängning sjunkit 0,2 procent, medan Hongkongbörsens Hang Seng-index ligger på minus 1,1 procent.

Oljepriset sjunker samtidigt då efterfrågan antas påverkas negativt med en lång rad tillväxtländer med statsfinansiella problem.

Storbanken JP Morgan varnar för att handelskriget mellan USA och Kina kan eskalera i närtid inför det att Trumpregeringens konsultationsfrist för en ny omgång tullar på kinesiska varor för 200 miljarder dollar löper ut på torsdagen.