TT-Ekonomi

Lättare för äldre att få nytt jobb

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Det har blivit lättare för äldre som sagts upp att hitta nya jobb. Statistik för årets tre första månader visar att andelen tjänstemän över 50 år som fått ett nytt jobb har ökat med tio procent, jämfört med samma period i fjol, rapporterar SR Ekot. För de som är över 60 år är ökningen 16 procent.(TT)

Det har blivit lättare för äldre som sagts upp att hitta nya jobb. Statistik för årets tre första månader visar att andelen tjänstemän över 50 år som fått ett nytt jobb har ökat med tio procent, jämfört med samma period i fjol, rapporterar SR Ekot.

För de som är över 60 år är ökningen 16 procent.

Enligt Trygghetsrådet (TRR), som hjälper uppsagda tjänstemän vidare, har det skett en förändring i inställningen till äldre hos arbetsgivare.

– Inte en revolution men en ändrad attityd. Att arbetsgivare är mer välvilligt inställda till personer som har fyllt år ett antal gånger och som har kompetens och gedigen erfarenhet, säger Calle Leinar, vd på TRR, till Ekot.

Men fortfarande går det snabbare för yngre att skaffa ett nytt jobb, i snitt sex månader. För äldre tar det upp till ett år, enligt TRR.