TT-Feature

Grönt ljus för kritiserad Bollywoodfilm

TT-Feature Artikeln publicerades

Efter att ha skjutits upp på obestämd tid kommer nu besked om att man får gå vidare med den indiska filmen "Padmavati" och ett nytt premiärdatum kan sättas. Filmen skulle ursprungligen ha haft premiär den 1 december i år men sköts upp på obestämd tid efter att den mötts av våldsamma protester.(TT)

Efter att ha skjutits upp på obestämd tid kommer nu besked om att man får gå vidare med den indiska filmen "Padmavati" och ett nytt premiärdatum kan sättas.

Filmen skulle ursprungligen ha haft premiär den 1 december i år men sköts upp på obestämd tid efter att den mötts av våldsamma protester.

Handlingen kretsar kring den hinduiska drottningen Rani Padmini (även kallad Padmavati) som levde på 1500-talet. Rykten om att filmen gör en romantisk koppling mellan drottning Padmavati och en muslimsk ledare har upprört personer ur gruppen Rajput Karni Sena, som beskrivs som en hinduistisk nationalistgrupp.

I januari attackerade en grupp ur Rajput Karni Sena regissören Sanjay Leela Bhansali och vandaliserade delar av inspelningsplatsen. I vinter har protesterna intensifierats, bland annat har huvudrollsinnehavaren Deepika Padukone fått motta dödshot.