TT-Feature

Inget besked från DO före mansfri festival

TT-Feature Artikeln publicerades

Tidigare i sommar kom uppgiften om att Diskrimineringsombudsmannen (DO) beslutat att granska den mansfria festivalen Statement efter att ha fått in anmälningar mot festivalen. Myndigheten ville då att arrangören skulle yttra sig om vilka som får delta i festivalen samt vilka undantag som görs.(TT)

Tidigare i sommar kom uppgiften om att Diskrimineringsombudsmannen (DO) beslutat att granska den mansfria festivalen Statement efter att ha fått in anmälningar mot festivalen. Myndigheten ville då att arrangören skulle yttra sig om vilka som får delta i festivalen samt vilka undantag som görs.

På fredag startar festivalen i Göteborg. Men DO hinner inte ge något besked innan dess, rapporterar SVT Väst.

– Vi har inte börjat med själva granskningen än. Vi kan inte säga något om sakförhållandena eftersom vi inte har hunnit titta på det än, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO, till tv-kanalen.

På Statement, som arrangeras på Bananpiren i Göteborg mellan den 31 augusti och 1 september, är bara kvinnor, transpersoner och icke-binära välkomna. Initiativet till festivalen togs av Emma Knyckare och bland bokade artister märks Frida Hyvönen, Loreen och Cleo.