TT-Feature

Trump hånar Emmygalans tittarsiffror

TT-Feature Artikeln publicerades

Att president Donald Trumps tidigare pressekreterare Sean Spicer medverkade på Emmygalan väckte både skratt och avsky. Nu twittrar presidenten om galan och storleken på tv-publiken: "Jag är ledsen att se hur illa tittarsiffrorna var för Emmygalan - de värsta någonsin.(TT)

Att president Donald Trumps tidigare pressekreterare Sean Spicer medverkade på Emmygalan väckte både skratt och avsky.

Nu twittrar presidenten om galan och storleken på tv-publiken: "Jag är ledsen att se hur illa tittarsiffrorna var för Emmygalan - de värsta någonsin. De smartaste människorna av dem alla är de 'BEDRÖVLIGA' ("DEPLORABLES")".

Med "deplorables" syftar han på ett ord som användes av motståndaren i presidentvalet, Hillary Clinton, som sade att hälften av Trumps anhängare var "deplorables" ("förtappade" eller "bedrövliga"). Ett uttryck som Trumpkampanjen därefter gjorde till sitt, om sina väljare.

Sean Spicer sade så här under sitt överraskande framträdande på Emmygalan: "Det här kommer att vara den största publik som någonsin bevittnar Emmygalan, punkt slut!". Det fick den förbluffade publiken att omväxlande tappa hakan, spärra upp ögonen och skratta besvärat.

Hans profetia anspelade på en presskonferens efter installationen av Trump som president i januari.