TT-Inrikes

Arbetsförmedlare drack gratis vin - "olämpligt"

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det var olämpligt av anställda vid Arbetsförmedlingen att ta emot mousserande vin av Svenskt Näringsliv tidigare i år, konstaterar en internutredning, skriver SVT Gävleborg. Det hela skedde på en after work i Gävle efter att det tidigare under dagen hållits en branschträff.(TT)

Det var olämpligt av anställda vid Arbetsförmedlingen att ta emot mousserande vin av Svenskt Näringsliv tidigare i år, konstaterar en internutredning, skriver SVT Gävleborg.

Det hela skedde på en after work i Gävle efter att det tidigare under dagen hållits en branschträff. Utöver vinet kunde de som närvarade också få rabatt på krogens show.

En av cheferna ska enligt utredningen ha varit medveten om att alkohol skulle serveras, men var mest fokuserad på att Arbetsförmedlingen inte skulle stå för notan.

En representant för Svenskt Näringsliv ska då ha sagt "jag står för notan". Uppgifterna om hur många förmedlare som besökte krogen varierar, allt mellan 25 och 45 personer.

Två anonyma anmälningar har gjorts mot Arbetsförmedlingen under året och myndigheten kommer efter detta att internt uppdatera informationen och de etiska reglerna.