TT-Inrikes

Storbrand i möbelfabrik i Hultsfred

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kraftig brand bröt ut i en möbelfabrik i Hultsfred på måndagsmorgonen. 35 brandmän har kämpat mot lågorna under dagen. - Den är på väg att bli under kontroll, säger Michael Hesselgård, räddningschef i Hultsfred.(TT)

Branden i möbelfabriken, som tillhör Järnforsens Stoppmöbler som tillverkar bäddsoffor, började vid niotiden. Vd Joakim Selin säger till Vimmerby Tidning att man egentligen skulle fira med tårta på tisdagen, eftersom fabriken nått en hög produktionseffektivitet.

– Så här långt vet jag ingenting, utan jag är mest bara i chock. Jag hoppas vi får låna en lokal av grannen Planja, för det ser inte ut som vi har några egna lokaler som är oskadda, säger han till tidningen.

Alla som befinner sig i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation eftersom stora mängder plast och skumgummi brunnit.

– Det brinner länge och bra, är svårt att bekämpa och ger farliga gaser. Två tredjedelar av fabriken är totalförstörd. Men allt är rök- och vattenskadat, säger Michael Hesselgård, räddningschef i Hultsfred till TT.

Branden gick över begränsningslinjen mitt i byggnaden, som är omkring 250 meter lång. Men vid 15.40-tiden hade räddningstjänsten goda förhoppningar om att få branden under kontroll.

Ett stort antal släckningsfordon och 40 personer, varav 35 brandmän, har arbetat på platsen. En brandman fick vård efter att ha andats in rök.