TT-Inrikes

En död efter bråk - en man anhållen för mord

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man är död och flera personer har skadats efter ett bråk i Helsingborg. Samtliga hittades med knivskador och en av männen var så svårt skadad att han avled. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord. Polisen tillkallades efter larm om bråk vid Drottninghög klockan 20.(TT)

Polisen tillkallades efter larm om bråk vid Drottninghög klockan 20.30 på tisdagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man som hade skadats i bråket. Mannen fördes till sjukhus och ganska snart hittades flera skadade i närheten av platsen.

– När vi kommer fram så framkommer det att det varit ett större bråk på platsen, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral.

Skadats i samma bråk

Några av de skadade hade lyckats ta sig till sjukhus för egen räkning, samtliga med svåra skador. En av männen var så allvarligt skadad att han avled.

– Vi kan då koppla samman detta och tror att alla de här har skadats i samma bråk, säger Fredrik Bratt.

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.

– Om han greps på grund av teknisk bevisning, vittnesmål eller av andra orsaker har jag ingen information om, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

Ytterligare fyra unga män, mellan 18 och 21 år, skadades i bråket. Polisen skriver på sin sajt att en av dem fortfarande vårdas på sjukhus, men hans skador bedöms inte vara livshotande. Övriga tre har fått lämna sjukhuset. Händelsen rubriceras som mord och försök till mord med flera målsägande.

Polis kvar i området

– Polisen är på plats i området Drottninghög i trygghetsskapande syfte, men även för att vi vill få in mer tips från allmänheten som kan föra utredningen vidare, säger Åsa Emanuelsson.

Delar av akutmottagningen i Helsingborg spärrades av för att skydda sjukhuspersonalen och för att människor skulle kunna söka vård. Avspärrningarna hävdes strax före midnatt.