TT-Inrikes

Kvinna försökte köra på polis

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En ung kvinna har gripits misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök efter att ha försökt köra på en polis i Östra Frölunda i Svenljunga kommun. En polispatrull försökte först stoppa ett fordon i trakterna kring Svenljunga vid klockan 23. 20. Då föraren inte stannade följde polisen efter.(TT)

En ung kvinna har gripits misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök efter att ha försökt köra på en polis i Östra Frölunda i Svenljunga kommun.

En polispatrull försökte först stoppa ett fordon i trakterna kring Svenljunga vid klockan 23.20. Då föraren inte stannade följde polisen efter.

En andra patrull anslöt och skulle lägga ut en spikmatta vid en vägkorsning. I samband med det uppfattade poliserna att bilens förare körde rakt emot en av poliserna.

– En av kollegorna öppnade verkanseld men sköt inte mot en person utan mot bilens ena däck som träffades, och sedan blev det stopp, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Alla fyra i bilen greps efter att den stoppats vid klockan 23.50. De tre manliga passagerarna misstänks för försök till våld mot tjänsteman alternativ försök till grov misshandel.

– Under resans gång har man kastat ut föremål mot den förföljande polispatrullen, säger Carlbom.

Ingen har fått fysiska skador.