TT-Inrikes

Två döda i olyckor - nytt snöfall väntar

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det har snöat rejält över delar av Sverige och på flera håll i landet ledde det till olyckor i trafiken. Två personer har omkommit i två olika lastbilsolyckor. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för ett nytt snöfall som är på väg.(TT)

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen körde en lastbil med timmer ut för ett mindre stup strax utanför Sundsvall. Olyckan inträffade på länsväg 320. Under eftermiddagen meddelade polisen att mannen, som var i 40-årsåldern, omkom i olyckan.

Senare på dagen, vid lunchtid, frontalkrockade en personbil och en lastbil på Hanröleden i Falun. Föraren av personbilen, en kvinna i 50-årsåldern, fördes till sjukhus och vid 15-tiden meddelade polisen att kvinnan hade avlidit av sina skador.

Lastbilsföraren behövde inte uppsöka sjukhus. Varför olyckan inträffade är inte klarlagt, men polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik.

Ny frontalkrock

Vid lunchtid inträffade även en frontalkrock i närheten av Kramfors. En personbil och en buss kolliderade. Föraren av personbilen fördes efter olyckan till sjukhus. Enligt SVT Nyheter Västernorrland skadades föraren lindrigt.

Det snöade kraftigt under dagen och bidrog till problem i trafiken. Ett nytt snöfall är väg och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för flera län.

– Snöfallet drar in söderifrån, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid SMHI.

Närmare två decimeter

Varningen gäller för bland annat för Örebro län, Värmland, Dalarna och Gävleborgs inland. Fram till torsdag eftermiddag kan närmare en decimeter snö komma.

I Jämtland, förutom fjällen, och i Västernorrland kan det falla närmare två decimeter snö.

– Lokalt kan det komma mer, säger Lasse Rydqvist.