TT-Inrikes

Liberalernas väljarstöd nedåt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Liberalerna backar till sin lägsta siffra på över ett år, samtidigt som det fortsätter att gå framåt för Moderaterna, enligt den sammanvägda väljaropinion som Kantar Sifo gjort åt SR Ekot. - Vi försöker titta framåt.(TT)

Liberalerna backar till sin lägsta siffra på över ett år, samtidigt som det fortsätter att gå framåt för Moderaterna, enligt den sammanvägda väljaropinion som Kantar Sifo gjort åt SR Ekot.

– Vi försöker titta framåt. Vi har haft tre år där vi har utvecklat vår politik, där vi utvecklat nya tankar om skolan, om hur alla som kommer till Sverige ska komma i jobb, och hur vi ska bekämpa extremism, och nu ska vi göra vårt allra bästa för att föra ut den politiken, säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnhom till radion.

Det är över lag blygsamma förändringar i väljarstödet som syns jämfört med förra månaden. De tre största partierna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna går alla framåt, medan övriga backar.

Moderaterna ökar med 1,1 procentenheter och Sverigedemokraterna med 0,6. Centern backar med 0,7 procentenheter till 10,0. Övriga förändringar är inom 0,4 procentenheter. Kristdemokraterna är kvar under strecket med 3,0 procent.

Stödet för det rödgröna blocket är något större än för alliansen med siffrorna 40,8 mot 40,0.