TT-Inrikes

Löfven: Judehatet ska bort

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Efter förra veckans brandbombsattentat mot synagogan i Göteborg har statsminister Stefan Löfven (S) träffat företrädare för Europeiska judiska kongressen (EJC). - Jag har gett väldigt klart uttryck för att detta är fullständigt oacceptabelt i Sverige.(TT)

Efter förra veckans brandbombsattentat mot synagogan i Göteborg har statsminister Stefan Löfven (S) träffat företrädare för Europeiska judiska kongressen (EJC).

– Jag har gett väldigt klart uttryck för att detta är fullständigt oacceptabelt i Sverige. Vi kommer göra allt för att höja säkerheten, men också förebygga den här typen av uttryck, säger Löfven i samband med EU-toppmötet i Bryssel.

– Vi måste se till att det blir en annan diskussion i länderna runt om i Europa - för de ser samma problem i andra länder. Judar är precis som alla andra en tillgång i våra samhällen och ska betraktas som så, säger statsministern.

– Vi får aldrig acceptera att politiska konflikter, exempelvis den mellan Israel och Palestina, någonsin tas som ursäkt för hat och våld på våra gator. Judehatet och antisemitismen ska bort från Sverige, säger Löfven i Bryssel.