TT-Inrikes

Nytt lokalt parti störst i Hagfors

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det nya, lokala partiet Oberoende realister blev största parti i kommunvalet i värmländska Hagfors. Oberoende realister fick 36,9 procent av rösterna, enligt det preliminära valresultatet. Socialdemokraterna är näst störst med 35,5 procent av rösterna, en rejäl minskning från 50,9 procent 2014.(TT)

Det nya, lokala partiet Oberoende realister blev största parti i kommunvalet i värmländska Hagfors. Oberoende realister fick 36,9 procent av rösterna, enligt det preliminära valresultatet.

Socialdemokraterna är näst störst med 35,5 procent av rösterna, en rejäl minskning från 50,9 procent 2014. Inget annat parti fick mer än tio procent av rösterna vardera i Hagfors kommunval.

– Även om känslan har varit positiv så kunde vi väl aldrig tro att det skulle bli så här himla bra som det ser ut att bli, säger Jens Fischer, ordförande för Oberoende realister till P4 Värmland.

Debatten om en ny skola i orten Råda har pekats ut som viktig för det nya partiets framgång.

I en annan värmländsk kommun, Munkfors, ökade Socialdemokraterna starkt och fick 64,3 procent av rösterna. Förutom S blir C, SD och V de enda partierna i Munkfors kommunfullmäktige de fyra närmaste åren.