TT-Inrikes

Polistävling stoppas efter intern kritik

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den kritiserade polistävlingen där det gällde att bötfälla personer för trafikbrott i polisregion Mitt stoppas, skriver SVT Nyheter.(TT)

Den kritiserade polistävlingen där det gällde att bötfälla personer för trafikbrott i polisregion Mitt stoppas, skriver SVT Nyheter.

Polisområden i regionen utsågs till "Månadens bubblare" om de haft den största ökningen av blåsprover och fortkörningsböter för dem som kör 6-9 kilometer i timmen för fort.

Men tävlingen möttes av intern kritik och poliser beskrev den på intranätet som en "tävling att bötfälla samhällsmedborgare". Av 26 kommentarer som utnämningen skapat på intranätet var de flesta kritiska.

"Nej, vi kommer inte att fortsätta på samma sätt eller form som tidigare", skriver Johan Kockum, presstalesperson vid polisen, till SVT och tillägger att man tagit till sig av kritiken.

Samtidigt vill inte polisen redovisa hur många som är kritiska, uppgifterna har hemligstämplats med hänvisning till att uppgiften skulle hota polisens verksamhet och totalförsvaret.