TT-Inrikes

Släpptes efter hot - anföll kvinna med yxa

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den man som attackerade en kvinna med yxa i Uppsalaområdet Gottsunda på tisdagen har nyligen åtalats för hot mot kvinnan, som är hans exfru. Det rapporterar Upsala Nya Tidning. Mannen är i 50-årsåldern och greps i början av januari misstänkt för två fall av olaga hot.(TT)

Den man som attackerade en kvinna med yxa i Uppsalaområdet Gottsunda på tisdagen har nyligen åtalats för hot mot kvinnan, som är hans exfru. Det rapporterar Upsala Nya Tidning.

Mannen är i 50-årsåldern och greps i början av januari misstänkt för två fall av olaga hot. Han satt häktad i en månad, åtalades och efter rättegången i slutet av förra veckan beslutade rätten att släppa honom på fri fot i väntan på domen.

Polisen har vid ett tillfälle tagit en kniv från mannen när han stod utanför kvinnans bostad, skriver UNT. Åklagaren lade bland annat fram bevis i form av en inspelning där mannen säger att han ska döda kvinnan om han träffar henne igen. Han nekade till brott.

Efter yxattacken överlämnade mannen sig själv till polisen.

"Mannen är sedan i morse anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Under eftermiddagen i dag har han hörts med försvarare och medger att han skadat målsäganden, som han tidigare haft en relation med", säger kammaråklagare Elin Blank i ett pressmeddelande.

Kvinnan är enligt lokala medier allvarligt skadad.