TT-Inrikes

Tagen ur tjänst efter kränksnack

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En handläggare på Försäkringskassan har tagits ur tjänst efter att av misstag ha talat in ett kränkande meddelande på en sjukskriven persons telefonsvarare, skriver Aftonbladet. "Heltidssjukskrivna, och orkar inte ens lyfta på luren. Va? Jamen, hur dryg är man i pallet?(TT)

En handläggare på Försäkringskassan har tagits ur tjänst efter att av misstag ha talat in ett kränkande meddelande på en sjukskriven persons telefonsvarare, skriver Aftonbladet.

"Heltidssjukskrivna, och orkar inte ens lyfta på luren. Va? Jamen, hur dryg är man i pallet?" sade handläggaren bland annat.

– Jag var så chockad. Jag bara satt och gapade när jag hörde det här meddelandet. Det är så nedvärderande. Jag har gråtit över det här, säger den sjukskrivna personen till tidningen.

Försäkringskassans chef för sjukförsäkringen, Lars-Åke Brattlund, berättar att en intern utredning tillsatts efter händelsen.

– Jag har lyssnat på ljuduppspelningen, det här är fullständigt oacceptabelt. Medarbetaren är tagen ur tjänst med omedelbar verkan, säger han.