TT-Inrikes

Trafikverket: Öka farten på Ölandsbron

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Vägarbete på Ölandsbron, som påbörjades i måndags, har bidragit till långa bilköer som under vissa tider startar långt före påfarterna mot bron. Nu kommer Trafikverket med en ovanlig uppmaning för att få bukt med trafikkaoset - kör fortare, rapporterar SVT Småland.(TT)

Vägarbete på Ölandsbron, som påbörjades i måndags, har bidragit till långa bilköer som under vissa tider startar långt före påfarterna mot bron. Nu kommer Trafikverket med en ovanlig uppmaning för att få bukt med trafikkaoset - kör fortare, rapporterar SVT Småland.

Men det handlar inte om att överträda hastighetsbestämmelsen - utan endast öka på farten från 15 kilometer i timmen som en del har hållit.

– Det är första gången som jag uppmanar folk att köra fortare, men om hastigheten kommer upp i 50 blir köerna betydligt kortare, säger Johan Wesley vid Trafikverket till SVT.

Redan i förra veckan varnade Trafikverket för omfattande köbildningar i och med att omkörningsfilerna i båda riktningarna på högbrodelen skulle stängas av, skriver Barometern. Enligt tidningen kommer körfälten att vara avstängda till den 22 september.