TT-Inrikes

Vilset rådjur räddat ur källare

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett rådjur i Skellefteå fick en något oväntad start på sin dag när det beslutade sig för att hoppa in genom ett källarfönster. En person som bodde i huset upptäckte den fyrbenta gästen och larmade polisen. - Rådjuret hade på något sätt tagit sig in genom fönstret och ner i källaren.(TT)

Ett rådjur i Skellefteå fick en något oväntad start på sin dag när det beslutade sig för att hoppa in genom ett källarfönster. En person som bodde i huset upptäckte den fyrbenta gästen och larmade polisen.

– Rådjuret hade på något sätt tagit sig in genom fönstret och ner i källaren. En boende tog sig ner i källaren och höll för källardörren så att djuret inte skulle ta sig vidare in i huset, säger Markus Isacson, kommunikatör på region Nord.

Polisen skickade en jägare till huset och denne lyckades fånga in det vilsna rådjuret, skriver polisen på sin hemsida. Källargästen, som klarade sig utan skador, transporterades till skogen och får nu fira jul i det fria - om inget annat källarfönster lockar allt för mycket,

– Allt slutade lyckligt, säger Markus Isacson.