TT-OS

Fasth slog sönder klubban av besvikelse

TT-OS Artikeln publicerades

Viktor Fasths reaktion efter kvartsfinalförlusten mot Tyskland? Han slog målvaktsklubban till flisor på väg in till omklädningsrummet. - Jag är inte glad, det är jag inte, sade han. Sveriges målvakt var arg, frustrerad och besviken efter förlängningsförlusten med 3-4 mot Tyskland.(TT)

Sveriges målvakt var arg, frustrerad och besviken efter förlängningsförlusten med 3-4 mot Tyskland.

Och Viktor Fasth var tydlig med sina känslor.

På väg in till omklädningsrummet i Kwandong hockeycenter kunde 35-åringen inte hålla irritationen inombords utan slog sönder målvaktsklubban mot båsdörren.

– Nej, det var... Det var inte så här vi ville att det skulle sluta, sade han.

– Vi ville gå ut och ge oss själva chansen och vi kom överens om att det här inte skulle vara det sista vi skulle göra här - men det blev tyvärr så.

Växjömålvakten var nära att få en plats i OS-truppen för fyra år sedan. Men en bukoperation med lång rehabilitering satte stopp för spel i Sotji.

I Sydkorea fick han till slut chansen att förgylla karriären med en OS-medalj - men den möjligheten försvann redan efter 1.30 av förlängningen när Patrick Reimer tryckte in den tyska segerpucken bakom Fasth.

Domaren ringde på målet men det blev efter en kortare videogranskning godkänt, och därmed tog vinterspelen slut innan medaljmatcherna hade börjat.

– Nej, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är inte glad, det är jag inte, sade han.

– Han (Reimer) kom in från kanten. Jag har inte sett reprisen men min första känsla är att han tryckte in mig i målet men domaren tyckte inte det. Det är inte så mycket att säga.