TT-OS

Hansdotter och Myhrer hemma

TT-OS Artikeln publicerades

Slalomstjärnorna Frida Hansdotter och André Myhrer har anlänt till Sverige efter OS-framgångarna i Sydkorea. Båda uppvaktades på Arlanda med blommor och visade stolt upp sina guldmedaljer. 32-åriga Hansdotter har tidigare kallats "den eviga tvåan", men nu fick hon äntligen en OS-medalj av finaste valör.(TT)

Slalomstjärnorna Frida Hansdotter och André Myhrer har anlänt till Sverige efter OS-framgångarna i Sydkorea. Båda uppvaktades på Arlanda med blommor och visade stolt upp sina guldmedaljer.

32-åriga Hansdotter har tidigare kallats "den eviga tvåan", men nu fick hon äntligen en OS-medalj av finaste valör. Hon vann slalomtävlingen med fem hundradelars marginal till schweiziskan Wendy Holdener och 32 till österrikiska överraskningen Katharina Gallhuber.

– Jag har haft en helt fantastisk karriär med mycket bra framgångar. Men ett OS-guld, det slår nog högst, sade Hansdotter efter att hon vunnit guldet.

35-årige André Myhrer vann sitt OS-guld med 34 hundradelar framför schweizaren Ramon Zenhäusern och 67 före österrikaren Michael Matt.

– Just nu är det bara lycka. Fantastiskt att få avsluta OS-karriären på ett sådant sätt, för jag tror inte att jag kommer att vara med om fyra år, sade Myhrer efter segern.