TT-OS

Inkräktare på OS-invigningen utkastade

TT-OS Artikeln publicerades

Säkerhetsvakterna på OS-invigningarna hade att göra. En oidentifierad inkräktare samt två dubbelgångare till Kim Jong-Un och Donald Trump kastades ut från Olympiastadion i Pyeongchang.(TT)

Säkerhetspersonalen på OS-invigningen fick gripa in när en obehörig man tog sin in på Olympiastadion i Pyeongchang.

Mannen närmade sig två personer som höll på att uppträda innan han stoppades. Det inträffade precis efter att Syd- och Nordkorea tågat in på arenan under gemensam fana och hade möjligtvis ett politiskt motiv.

Enligt polisen greps ingen.

På läktarplats skapade två andra personer utklädda till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump uppståndelse.

– Vi kommer bra överens, sade personen utklädd till Kim Jong-Un, och skakade hand med "Trump".

Dubbelgångarna eskorterades ut av säkerhetspersonalen.

– Vi ville överraska alla med fred och så leds vi ut av säkerhetsvakter, vilket jag tycker är orättvist. Vem vill inte ha fred? frågade han sig.

Inte långt från Olympiastadion pågick protester mot nordkoreanskt OS-deltagande i Pyeongchang och den nordkoreanska flaggan revs sönder.

Varken Kim Jong-Un eller Donald Trump var på plats under invigningen. Nordkorea representerades bland andra av diktatorns lillasyster Kim Yo-Jong och från USA var vicepresidenten Mike Pence på plats.