TT-OS

"Jag är glad att jag hittade mållinjen"

TT-OS Artikeln publicerades

Hon åkte strålande och med riktning mot pallen. Teresa Stadlobers dag grusades dock av att hon bokstavligt talat tappade riktningen. - Om man vill ta medalj måste man hitta vägen, säger österrikiskan efter att ha tagit fel spår.(TT)

När Stina Nilsson gick i mål och tog bronset så trodde inte svenskan på det själv. För i Nilssons verklighet hade ju Teresa Stadlober åkt ifrån finländskorna där framme och gått ensam mot silvret bakom suveräna Marit Bjørgen.

Men österrikiskan hade åkt vilse på vägen dit. Efter att ha svängt där hon inte skulle svängt så insåg hon efter ett antal stavtag att hon plötsligt inte hade några finländskor som jagade något mer.

Det blev en, lång, lång, omväg. Och till slut bara en niondeplats av något som hade kunnat vara så mycket mer.

– Jag är väldigt ledsen och besviken att det hände i dag. För jag hade en riktigt bra dag och riktigt bra skidor. Innan jag tog fel väg så visste jag att jag kunde slåss om en medalj, säger Stadlober efter att ha tagit sig till den mixade zonen.

Tydligare skyltning hade kanske kunnat rädda Stadlobers medaljchanser.

– Jag ska ju kunna banan oavsett. Men för mig hade det varit bättre om det fanns färg eller något för att visa. För nu var det bara träskyltar.

I frustrationen och besvikelsen efter sin grova navigeringsmiss så var hon nära att göra en till inne på skidstadion senare i loppet. Då blev det dock inte mer än några skär fram och tillbaka med förvirrade blickar.

– Jag var ju inte säker mer. Jag var så förvirrad. Jag är glad att jag hittade mållinjen i alla fall.