TT-OS

Nya besked: Iversen med vid OS-premiären

TT-OS Artikeln publicerades

Ole Morten Iversen mår bättre. Nu verkar det som att Stina Nilsson trots allt får stöd i spåren från sin personliga tränare i lördagens OS-premiär. Iversen mår bättre efter att ha drabbats av vinterkräksjuka och isolerats i onsdags.(TT)

Iversen mår bättre efter att ha drabbats av vinterkräksjuka och isolerats i onsdags. Han kommer fortsatt inte att kunna ha någon närkontakt med åkarna, men ser ut att få vara med vid spåren under OS första skidlopp, damernas skiathlon.

"Ole-Morten Iversen kommer troligen att vara med vid damernas skiathlon. Han har då varit symtomfri i över 48 timmar", skriver Sveriges olympiska kommittés presschef Lars Markusson till TT.

Även längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip och herrtränaren Lars Selin tillåts nu träffa sina idrottare på distans. Grip och Selin har inte varit sjuka, men fick flytta ut från OS-byn i Pyeongchang eftersom de bott tillsammans med Iversen. De fanns på plats på Alpensia skidcenter under fredagens träningspass.

– Båda är hur pigga som helst och jag tror inte att det är något problem om de vistas utomhus i spåret, säger Selins herrtränarkollega Ola Rawald.

I övrigt är det ingen i den svenska OS-truppen som har insjuknat.