TT-Sport

Angeldal sköt Linköping närmare toppen

TT-Sport Artikeln publicerades

Filippa Angeldal blev matchhjälte med sina två mål för Linköping - mot sin gamla klubb Hammarby. Segern med 2-1 gör att Linköping närmar sig topplagen i tabellen. - Det går åt rätt håll. Absolut, säger Angeldal.(TT)

Linköping är nu fem poäng bakom Rosengård och Piteå i tabelltoppen - och tre bakom Göteborg, som dock precis som Piteå spelat en match mindre än LFC och Rosengård. Spelet har inte övertygat under säsongen och mot Hammarby var laget långt ifrån överlägset - men snäppet vassare.

– Det har varit turbulent säsong med flera olika tränare och det är klart att det påverkar. Nu har Henrik (Jensen) och Olof (Unogård) samma spelidé, så det har underlättat. Det går åt rätt håll. Absolut, säger Filippa Angeldal till Corren.

"Slag i magen"

Linköping tog ledningen i den 17:e minuten när Angeldal, som inför den här säsongen lämnade just Hammarby för sin nya klubb, testade ett långskott som gick hem. Den 21-åriga mittfältaren skulle också bli matchvinnare när hon från nära håll sköt in 2-1-målet med sex minuter kvar av ordinarie tid. Några minuter tidigare hade Emma Jansson kvitterat på straff efter att Janni Arnth gjort ner Elise Kellond-Knight.

– Det kändes som ett slag i magen när de gjorde mål. Starkt av oss att visa moral och komma tillbaka på det sättet, säger Angeldal.

Hurtig tillbaka från start

Positivt i Linköpingslägret var även att landslagsspelaren Lina Hurtig gjorde sin första allsvenska match från start den här säsongen. Hurtig har haft en vinter och vår med skador som ledde fram till operation i foten och en lång frånvaro. Inför matchen mot Hammarby hade det bara blivit tre inhopp i serien - men i Kosovare Asllanis frånvaro (avstängd) fick Hurtig chansen i anfallet bredvid Frida Manuum. Det blev en halvleks speltid innan hon byttes ut.

– Det tar tid och det kommer att ta lite mer tid för mig. Just nu är det som att jag söker efter den form som jag vet finns där någonstans. Jag känner mig väldigt laddad och ska försöka att hitta tillbaka så fort det bara går, sade hon inför matchen till Corren.