TT-Sport

Bayern München vann i premiären

TT-Sport Artikeln publicerades

Det regerande mästarlaget Bayern München fick inleda jakten på ännu ett tyskt ligaguld med seger i Bundesligapremiären hemma mot Hoffenheim. Thomas Müller satte ledningsmålet när han nickade in bollen på hörna i den 23:e minuten.(TT)

Det regerande mästarlaget Bayern München fick inleda jakten på ännu ett tyskt ligaguld med seger i Bundesligapremiären hemma mot Hoffenheim. Thomas Müller satte ledningsmålet när han nickade in bollen på hörna i den 23:e minuten. Hoffenheim gjorde dock en bra andra halvlek och Adam Szalai sköt in kvitteringen i den 57:e minuten. Men Bayern München, med nye tränaren Niko Kovač vid sidlinjen, hade marginalerna på sin sida.

I den 78:e minuten sköt Arjen Robben in returen på Robert Lewandowskis mindre lyckade straff. Men målet blev bortdömt eftersom Robben varit för snabb in i straffområdet och Lewandowski fick en ny chans - och den här gången gick det bättre, 2-1.

Robben skulle också få en chans till, när han i den 90:e minuten, framspelad av Müller dundrade in 3-1.

Smolk i Bayerns glädjebägare var att Kingsley Coman fick kliva av skadad efter en tackling av Hoffenheims Nico Schulz. Kapningen tog så illa att den 22-årige fransmannen tvingades byta strax innan halvtid.