TT-Sport

Dalen tog sista slutspelsplatsen

TT-Sport Artikeln publicerades

Med en omgång kvar av superligan är kvartsfinallagen i SM-slutspelet i innebandy för herrar klara. Umeålaget Dalen säkrade den åttonde och sista platsen tack vare 5-4-segern hemma mot Växjö.(TT)

Med en omgång kvar av superligan är kvartsfinallagen i SM-slutspelet i innebandy för herrar klara.

Umeålaget Dalen säkrade den åttonde och sista platsen tack vare 5-4-segern hemma mot Växjö. Bortalaget tog ledningen med 3-2 i början av tredje perioden men sedan fick huvuddelen av de 1 123 åskådarna i Umeå energi arena jubla tre gånger i följd.

Viktor Nystedt kvitterade efter 3.45, Jim Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 4-3 efter 13.56 och knappt tre minuter senare spädde Sebastian Degeryd på med det matchavgörande 5-3-målet.

– Det har varit lite nerv och snack fram och tillbaka om hur det ska gå, så det var skönt att klara av det. De var lite bättre än oss i början, men sedan ordnade vi till grejerna och tog över mer och mer, säger Degeryd till Innebandymagazinet.

Efter AIK:s förlust hemma mot Jönköping, 3-4, står det klart att Stockholmslaget följer med TG Umeå nedåt i seriesystemet.