TT-Sport

Första målet för Häckens stortalang

TT-Sport Artikeln publicerades

Häckens stortalang Daleho Irandust har haft sitt livs fotbollsvecka, men det höll inte hela vägen till seger mot Sirius. Christer Gustafsson satte 2-2 på tilläggstid.(TT)

Daleho Irandust gjorde sitt första mål i allsvenskan när han trädde in 1-0 mot Sirius med sin känsliga vänsterfot - och det var inte den enda höjdpunkten den senaste veckan.

18-åringen fick starta derbyt mot IFK Göteborg i tisdags, 4-0, och har mellan matcherna skrivit på ett fyra och ett halvt år långt kontrakt med Häcken.

– Många säger att det går snabbt i fotboll. Jag fick starta derbyt - det var min största match hittills. Sedan visade de förtroende för mig och ville skriva ett långt kontrakt. Och så målet. Det kändes oerhört bra. Obeskrivligt faktiskt, sade Irandust till C More.

Moses Ogbu kvitterade för Sirius i början av andra halvlek men tre minuter senare satte Alhassan "Crespo" Kamara 2-1 för Häcken på straff sedan Johan Andersson dragit omkull Egzon Binaku.

I den 81:a minuten såg Nasiru Mohammed ut att vara på väg att avgöra matchen men han blev avblåst (och varnad) för hands - vilket av tv-bilderna att döma var tveksamt - när det bara återstod att rulla bollen i öppet mål.

I stället slog Christer Gustafsson till med vänstern när tiden höll på att rinna ut, i den första av fyra tilläggsminuter.