TT-Sport

Händelserikt när Malmö höll bortasviten

TT-Sport Artikeln publicerades

Malmös fina bortasvit såg ut att brytas. Men skåningarna lyckades komma tillbaka - och vinna på straffar. - Väldigt bra för lagmoralen att komma tillbaka som vi gjorde, säger Andy Miele efter 4-3 borta mot Djurgården.(TT)

Max Görtz kvitteringspuck för Malmö i andra perioden, som hade studsat som en rikoschett via alla möjliga delar av ramverket, bedömdes efter en lång videokoll också ha passerat mållinjen på sin bana. Där och då såg det ut som att Malmö var tillbaka i matchen efter en Djurgårdsinspirerad inledning.

Men när en Niclas Bergfors-projektil och ett Jesper Pettersson-avslut hade gett både 2- och 3-1 innan periodpaus såg allt ut att gå Djurgårdens väg - igen.

Drömpass av Rakhshani

Men Malmö, med fem raka bortasegrar i ryggen, skulle göra match av det hela ännu en gång.

– Vi visste att vi är ett bra lag och att vi kan göra mål. Så det var bara att hålla sig till planen, säger Andy Miele, som spelade en stor roll i det som skulle bli en Malmöcomeback.

Efter Nils Anderssons reducering i början av tredje klev den amerikanske centern in i handlingarna. Landsmannen Rhett Rakhshanis backhandassist var utsökt - och förvaltades.

– Målvakten (Adam Reideborn) kom ut och gjorde det väldigt bra. Men som tur var smet mitt skott förbi honom och jag kunde vara där på returen, säger Miele, som därmed kunde rikta in sig på förlängning.

Miele kunde ha blivit stor matchhjälte direkt i den när Malmö rivstartade - men han prickade ribban.

Med en ynka sekund kvar till straffar var det Djurgårdens tur att vara riktigt nära. Men efter kvällens andra videogranskning så stod det klart att skottet träffat stolpen och gått ut.

"Det var korkat"

Väl när det blev straffar var det Miele och Malmö som drog det längsta strået, till skillnad från lagens två senaste möten som båda slutat med förlängningssegrar för Dif.

– De har ju slagit oss i våra senaste möten. Så det var riktigt bra för lagmoralen, särskilt när vi lyckades vända som vi gjorde. Vi är nöjda och kan förhoppningsvis fortsätta klättra i tabellen.

TT: Sjätte raka bortasegern dessutom.

– Är det så många? Det är ju fantastiskt. Det är viktigt att kunna vinna på bortais. Förhoppningsvis kan vi börja vinna mer hemma också, säger Miele, som satte sin straff i straffläggningen.

Det gjorde inte kanadensaren René Bourque, som missade i den fjärde och sista straffrundan.

– Det var inte bra av mig, jag skulle inte ha gjort som jag gjorde. Så länge målvakten står på benen så läser han den alla dagar. Det var korkat av mig, säger Djurgårdsforwarden om sitt misslyckade strafförsök och fortsätter:

– Vi hade kontrollen men tog tyvärr bort foten från gaspedalen i tredje. Vi hade chanser men kunde inte sätta dit dem. Sedan är ju en straffläggning som att singla slant. Det är vad det är.