TT-Sport

Klädjätte med värvningsavslöjande

TT-Sport Artikeln publicerades

Barcelonas tröjsponsor kan ha avslöjat köpet av Liverpools Philippe Coutinho. Talande för den moderna tidens fotbollsövergångar. Natten mot nyårsafton möttes besökarna på Barcelonas officiella Nike-hemsida av rubriken "Där magin händer" och texten "Philippe Coutinho är redo att lysa upp Camp Nou.(TT)

Natten mot nyårsafton möttes besökarna på Barcelonas officiella Nike-hemsida av rubriken "Där magin händer" och texten "Philippe Coutinho är redo att lysa upp Camp Nou. Få din 2017/2018 FC Barcelona-tröja med den lille magikerns namn på".

Att Barcelona var intresserat av Liverpools 25-årige mittfältsstjärna är ingen hemlighet då den spanska klubben lade ett gigantiskt bud på mittfältaren i somras, ett bud som fick Coutinho att lämna in en transferbegäran.

Liverpool lyckades behålla honom då, men managern Jürgen Klopp har kategoriskt vägrat försäkra Liverpool-fansen om att storstjärnan blir kvar även efter januari. Tidigare i veckan blev det också klart att Liverpool köper Southamponförsvararen Virgil van Dijk för motsvarande 831 miljoner kronor.

Om Coutinhoaffären går i hamn så är det inte första gången en tröjsponsor avslöjar en övergång innan de berörda klubbarna. I augusti så var det möjligt att beställa Manchester Uniteds tröja med Zlatan Ibrahimovics namn och tröjnummer. Tre dagar innan den 36-årige svensken skrev på ett nytt kontrakt med den engelska storklubben.

Transferfönstret för de europeiska storklubbarna öppnar på nytt efter det att nyårsklockorna ringt ut.