TT-Sport

OS-guldmedaljörer står över Lahtis

TT-Sport Artikeln publicerades

Norges OS-guldhjältar Ragnhild Haga och Simen Hegstad Krüger kommer inte att åka helgens världscupstävlingar i längdskidor i finska Lahtis. Hegstad Krüger har dragit på sig en luftvägsinfektion och siktar i stället på att vara tillbaka till femmilen i Holmenkollen.(TT)

Norges OS-guldhjältar Ragnhild Haga och Simen Hegstad Krüger kommer inte att åka helgens världscupstävlingar i längdskidor i finska Lahtis.

Hegstad Krüger har dragit på sig en luftvägsinfektion och siktar i stället på att vara tillbaka till femmilen i Holmenkollen.

– Han satsar på att tävla både i "Kollen" och i Falun, säger Norges presschef Gro Eide.

Haga, som knep OS-guldet framför Charlotte Kalla i överlägsen stil på 10 kilometer fristil, ska vara frisk men väljer också hon att ladda till tävlingarna efter Lahtis.

– Ragnhild är frisk, men står över för att i stället förbereda sig på bästa möjliga sätt till klassikern på hemmaplan, 30 kilometer i Kollen, och världscupfinalen i Falun, säger Gro Eide.

Både Haga och Hegstad Krüger tog även stafettguld i OS.

Klart är i alla fall att tidernas främste vinterolympier Marit Bjørgen och Johannes Høsflot Klæbo kommer till start i båda helgens lopp.

Sprint körs på lördagen och 10 respektive 15 kilometer i klassisk stil körs på söndagen.