TT-Sport

Samuelsson firade 100 när Sverige vann

TT-Sport Artikeln publicerades

Lagkaptenen Johan Samuelsson gjorde sin 100:e landskamp. Då fick han fira med seger också. Sverige vann den avslutande matchen i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Tjeckien med 11-7 mot Schweiz.(TT)

Båda Sverige och Schweiz hade två segrar vardera inför den avslutande matchen av Euro Floorball Tour. Och det blev också ovisst och jämnt. Sverige ledde med 6-5 inför den sista perioden, men de fick en tuff start på den. Schweiz kvitterade omgående till 6-6, men minuten efter satte Henrik Stenberg ledningen igen och sedan rann Sverige ifrån och vann med klara 11-7.

– Det var skönt att vinna igen. Vi har haft ett par tighta matcher mot Schweiz under min ledning och förlorade senast, så det var skönt att ta tillbaka kommandot, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Sveriges lagkapten Johan Samuelsson firade sin 100:e landskamp och noterades för två assist i 11-7-segern.

– Det är oerhört stort. Jag är stolt över att jag varje gång jag kommer hit får bära den blågula tröjan. Det känns lite extra att få göra det i Brno. Jag gjorde min första landskamp här 2009 och även min första som kapten 2011. Brno ligger varmt i mitt innebandyhjärta. Därför var det extra roligt att få en present inför matchen, säger han.