TT-Sport

Skid-VM 2023 i Slovenien

TT-Sport Artikeln publicerades

Slovenska Planica kommer att stå värd för skid-VM 2023. Av de 16 medlemmarna i Internationella skidförbundets (Fis) styrelse, röstade nio på Planica och sex på enda konkurrenten Trondheim, under den pågående kongressen i grekiska Costa Navarino. "Det här är en stor dag för Sloveniens skidförbund.(TT)

Slovenska Planica kommer att stå värd för skid-VM 2023. Av de 16 medlemmarna i Internationella skidförbundets (Fis) styrelse, röstade nio på Planica och sex på enda konkurrenten Trondheim, under den pågående kongressen i grekiska Costa Navarino.

"Det här är en stor dag för Sloveniens skidförbund. Efter åtta års hårt arbete får vi äntligen möjligheten att visa världen vad vi kan, och vi ska anordna ett fantastiskt evenemang", säger det slovenska skidförbundets ordförande Enzo Smrekar till Fis hemsida.

Det röstades också fram att freestyle-VM 2023 ska hållas i georgiska Bakuriani, att alpin-VM 2023 ska avgöras i franska Meribel-Courchevel och att skidflygnings-VM 2022 ska gå i norska Vikersund.