TT-Utrikes

Farc avbryter valkampanj efter hot

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Colombias före detta rebellgrupp Farc, som numera är ett politiskt parti, avbryter tillfälligt sin valkampanj med hänvisning till hot mot partiets kandidater samt brist på säkerhetsvakter.(TT)

Colombias före detta rebellgrupp Farc, som numera är ett politiskt parti, avbryter tillfälligt sin valkampanj med hänvisning till hot mot partiets kandidater samt brist på säkerhetsvakter.

Farcs presidentkandidat Rodrigo Londono har blivit verbalt attackerad och enligt gruppen har 40 före detta rebeller och anhöriga dödats sedan gerillagruppen ingick en fredsuppgörelse med regeringen 2016.

Säkerhetsvakter har behövt skydda Londono från människor som har försökt angripa honom under kampanjtillställningar eller intervjuer utomhus.

Fredsavtalet som gjorde slut på den fem decennier långa konflikten garanterade 10 platser för Farc i kongressen. Men Farc-kandidaterna behöver fortfarande kandidera för platserna.

Colombia väljer medlemmar till kongressen i mars och ny president i maj. Opinionsmätningar visar att endast en procent av väljarna stödjer Londono.