TT-Utrikes

Fortfarande oroligt i Ferguson

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Polisen i Ferguson i Missouri har gjort omfattande gripanden, en svart ung man har skadats i en skottväxling med polisen och det råder undantagstillstånd i området. Manifestationerna kring årsdagen av polisens dödsskjutning av den svarte tonåringen Michael Brown fortsätter.(TT)

Polisen i Ferguson i Missouri har gjort omfattande gripanden, en svart ung man har skadats i en skottväxling med polisen och det råder undantagstillstånd i området. Manifestationerna kring årsdagen av polisens dödsskjutning av den svarte tonåringen Michael Brown fortsätter.

Det var ett år sedan som dödsskjutningen ledde till stora protester i USA, och kring årsdagen i söndags har ämnet fått förnyad kraft i Saint Louis-trakten.

Med början den gångna helgen har hundratals människor trummat och sjungit, samtidigt som stenar och flaskor har kastats på polisen. Styrkorna har svarat med bland annat pepparsprej.

Den största motorvägen utanför Ferguson har blockerats av demonstranter och under måndagen greps sammanlagt minst ett 50-tal personer, bland annat många som hade klättrat upp på fasaden till en federal domstolsbyggnad.

En del demonstranter plundrade ett par affärer i området, samtidigt som en AFP-video visar hur en svart man i handfängsel ligger blödande på marken.