TT-Utrikes

Hundratals flyr från Idlib i Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Människor flyr nu samhällen nära frontlinjen i Idlib-provinsen i Syrien, av rädsla för regimens förväntade framstöt mot den rebellkontrollerade regionen. Omkring tusen personer har lämnat området, uppger det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).(TT)

Människor flyr nu samhällen nära frontlinjen i Idlib-provinsen i Syrien, av rädsla för regimens förväntade framstöt mot den rebellkontrollerade regionen.

Omkring tusen personer har lämnat området, uppger det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). De flyende sägs vara på väg norrut mot rebellkontrollerat område i grannprovinsen Aleppo.

FN har tidigare uttryckt oro för att en fullskalig regimoffensiv mot Idlib kan leda till att upp till 800 000 människor måste fly.

På fredag ska Ryssland och Iran - allierade med den syriska regimen - hålla samtal med Turkiet om situationen i Idlib. Även FN:s säkerhetsråd träffas samma dag.

Samtidigt säger Frankrikes militärchef att landets styrkor är beredda att ingripa om den syriska regimen använder kemiska vapen i provinsen.