TT-Utrikes

Sju döda vid överfall i Kashmir

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Sju personer, varav fem poliser, dödades när en värdetransport attackerades av rebeller i den indiska delen av Kashmir. Överfallet skedde på måndagen i Kulgam-distriktet, cirka sju mil söder om huvudorten Srinagar. Rånarna kom över både vapen och kontanter enligt en polisman.(TT)

Sju personer, varav fem poliser, dödades när en värdetransport attackerades av rebeller i den indiska delen av Kashmir. Överfallet skedde på måndagen i Kulgam-distriktet, cirka sju mil söder om huvudorten Srinagar. Rånarna kom över både vapen och kontanter enligt en polisman.

Misstänkta upprorsmän har under de senaste månaderna flera gånger rånat banker i Kashmir, där väpnade grupper i flera decennier slagits mot det indiska styret.

Samtidigt anklagar Indiens armé grannlandsstyrkor från Pakistan för att ha dödat och stympat två soldater i Kashmir. De pakistanska gränssoldaterna beskylls för att ha attackerat indierna som patrullerade längs den så kallade kontrollinjen, som skiljer de två kärnvapenmakterna åt.

Relationen mellan Indien och Pakistan är sedan länge mycket ansträngd. I höstas försämrades den ytterligare, med regelbunden artilleribeskjutning över den provisoriska gränslinjen.

Kashmir ligger i Himalaya och har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan 1947, då Storbritannien lämnade området.