TT-Utrikes

Merkel träffar lastbilsattackens offer

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett år har gått sedan den islamistiske extremisten Anis Amri plöjde fram med sin kapade lastbil på en julmarknad i Berlin. Nu träffar den tyska förbundskanslern Angela Merkel överlevande och anhöriga till offren i attentatet, där tolv människor dödades och ett femtiotal skadades.(TT)

Ett år har gått sedan den islamistiske extremisten Anis Amri plöjde fram med sin kapade lastbil på en julmarknad i Berlin. Nu träffar den tyska förbundskanslern Angela Merkel överlevande och anhöriga till offren i attentatet, där tolv människor dödades och ett femtiotal skadades.

Merkel har fått kritik från de anhöriga eftersom hon inte skickat några personliga kondoleanser efter dådet, till skillnad från förbundspresident Joachim Gauck. På måndagseftermiddagen har hon dock bjudit in människor som på olika sätt drabbades till förbundskanslerämbetet, rapporterar public service-kanalen RBB.

Den 24-årige tunisiern Amri hade fått avslag på sin asylansökan, men befann sig fortfarande i Tyskland, eftersom hemlandet vägrade ta emot honom. Fyra dagar efter lastbilsdådet i Berlin sköts han ihjäl i en eldstrid med poliser i Milano.