TT-Utrikes

Odebrecht: Ingen olaglig betalning

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Det finns ingen indikation på att betalningarna till Perus president var olagliga, enligt den brasilianska byggjätten Odebrecht som står i centrum för den enorma korruptionsskandalen i Latinamerika.(TT)

Det finns ingen indikation på att betalningarna till Perus president var olagliga, enligt den brasilianska byggjätten Odebrecht som står i centrum för den enorma korruptionsskandalen i Latinamerika.

Odebrecht i Peru uppger att betalningarna till president Pedro Pablo Kuczynskis konsultfirma redovisades och utfärdades till presidentens affärspartner.

Det är oklart om byggjättens uttalande kan hjälpa presidenten i den situation han hamnat i efter att uppgifterna om betalningen framkommit. På fredagen godkände det oppositionskontrollerade parlamentet motionen om att inleda processen för att göra presidentposten vakant på grund av "moralisk oduglighet".

Riksrättsprocessen inleddes tidigare i veckan, efter att den brasilianska byggjätten vittnat om att man betalat ut miljontals kronor till Kuczynskis företag medan han var minister.

Presidenten nekar till oegentligheter.