TT-Utrikes

Fler ministeravhopp på grund av brexit

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ytterligare fyra brittiska ministrar, som vill vara kvar i EU, är på väg att lämna premiärminister Theresa Mays regering, skriver Sunday Times. Enligt tidningen har EU dessutom avslagit Mays plan om en oberoende mekanism för tillfälliga tullarrangemang.(TT)

Ytterligare fyra brittiska ministrar, som vill vara kvar i EU, är på väg att lämna premiärminister Theresa Mays regering, skriver Sunday Times.

Enligt tidningen har EU dessutom avslagit Mays plan om en oberoende mekanism för tillfälliga tullarrangemang.

På fredagen meddelade transportminister Jo Johnson att han avgår. Han kritiserar i skarpa ordalag May för hennes "vanföreställningar" om brexitförhandlingarna.

Därmed blev Johnson är den sjätte ministern som lämnar Mays regering på grund av brexit. Det kan alltså nu vara fråga om tio ministrar totalt, enligt Sunday Times källor.

Tidigare på lördagen sade handelsminister Liam Fox till Sky News att det är möjligt att Storbritannien inte får till något utträdelseavtal med EU eftersom en rad frågor fortfarande inte är lösta.

– Vi ser att det blir ett svårt slut på förhandlingarna.

På frågan om vad som händer om Storbritannien inte lyckas få sin vilja igenom i olösta frågor, som bland annat Nordirland, svarade Fox:

– I så fall kanske vi inte lyckas nå en överenskommelse med EU.