TT-Utrikes

Tolv dödade i flygräd mot IS i Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Tolv personer, varav fyra barn, har dödats vid ett flygangrepp mot en av de sista byarna i östra Syrien som fortfarande kontrolleras av terrorgruppen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). De tolv dödade personerna uppges tillhöra samma familj.(TT)

Tolv personer, varav fyra barn, har dödats vid ett flygangrepp mot en av de sista byarna i östra Syrien som fortfarande kontrolleras av terrorgruppen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

De tolv dödade personerna uppges tillhöra samma familj. Attacken genomfördes mot byn Susa i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor).

Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, genomfördes troligen flygangreppet av den amerikanskledda koalitionen som attackerat IS i Syrien och Irak sedan 2014. Koalitionen erkände på torsdagen att den oavsiktligt dödat åtminstone 817 civila sedan attackerna mot IS inleddes.

IS har förlorat nästan hela det territorium som gruppen tidigare kontrollerade i Irak och Syrien. Nu klamrar den sig fast i ett antal små byar.