TT-Utrikes

Trump: Demokraternas pm släpps snart

TT-Utrikes Artikeln publicerades

USA:s president Donald Trump säger att han kommer att släppa demokraternas svar på republikanernas promemoria där FBI anklagas för att missbruka sin rätt att övervaka, rapporterar CNN. - Det kommer att släppas snart, säger Trump i Vita Huset.(TT)

USA:s president Donald Trump säger att han kommer att släppa demokraternas svar på republikanernas promemoria där FBI anklagas för att missbruka sin rätt att övervaka, rapporterar CNN.

– Det kommer att släppas snart, säger Trump i Vita Huset.

Presidenten hade till fredagen på sig att bestämma om han skulle stoppa eller tillåta det tio sidor långa pm:et från demokraterna efter att representanthusets underrättelseutskott enhälligt röstat för att det ska offentliggöras.

Demokraternas pm väntas direkt motsäga republikanernas pm där högt uppsatta personer inom FBI och justitiedepartementet anklagas för partiskhet mot Trump, i utredningen om kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

Adam Schiff har lett kritiken mot den republikanska promemorian och har beskrivit den som "en politisk attack mot FBI i presidentens tjänst".