TT-Utrikes

Ukrainska soldater dödade i strider

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Fem ukrainska regeringssoldater har dödats i strider med proryska separatister i östra delen av landet, rapporterar Ukrainas försvarsdepartement. Ytterligare sju soldater sårades i torsdagsmorgonens strider nära byn Krymske i regionen Luhansk.(TT)

Fem ukrainska regeringssoldater har dödats i strider med proryska separatister i östra delen av landet, rapporterar Ukrainas försvarsdepartement. Ytterligare sju soldater sårades i torsdagsmorgonens strider nära byn Krymske i regionen Luhansk.

Enligt departementet bröt striden ut när de proryska separatisterna försökte inta en observationspost som hålls av armén. President Petro Porosjenko anklagar separatisterna för att ha brutit mot vapenvilan, medan medier i utbrytarrepubliken Luhansk skyller den brutna vapenvilan på regeringssidan.

Över 10 000 människor har dödats sedan separatistupproret i östra Ukraina bröt ut 2014. En serie uppgörelser om vapenvila har ingåtts, senast i onsdags, vilket har bidragit till att minska våldet men har aldrig lyckats få vapnen att tystna helt.